Komplex és diploma tervezés

Az alábbi hivatkozásokról letöltheti a komplex és diplomatervhez kapcsolódó épületgépészeti feladatkiírásokat:
Épületgépészeti és energetikai feladatrész kidolgozásához használható segédlet:
Épületgépészeti rendszerek (Komplex 1., 2., diploma tervezési segédlet)

Épületek villamos ellátása és világítása és feladatrész kidolgozásához használható segédletek:
Épületek villamos ellátása (Komplex 1., diploma tervezési segédlet)
Belsőterek világítása (Komplex 2. tervezési segédlet)

Helyiség képadatbázis
A képek helyiség rendeltetéshez kapcsolódnak és arról tájékoztatnak hogy a gyakorlatból vett példák világítási szempontokból hogyan értékelhetők, illetve az adott világítási rendszer milyen módon befolyásolhatja az épület energetikai mérlegét. Jelen oldal folyamatos fejlesztés alatt áll, ennek ellenére reméljük hogy ennek ellenére segítséget tud nyújtani a világítás tervezése és a belsőtér felületeinek kialakítása során. A képadatbázissal kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat Filetóth Leventének küldjék.

Tervezési segédletek
Felhívjuk a hallgatók figyelmét a "segédlet" jellegre, mely azt jelenti, hogy a valós épületgépészeti problémára nem minden esetben nyújt segítséget. A képlétekbe történő behelyettesítés csak értelemszerűen, a műszaki megoldások figyelembevételével történhet. A segédlet vakon, algoritmus értelmezések nélküli végrehajtása nem jelenti a féléves tervfeladat sikeres befejezését.

A komplex tervezési segédlet újradolgozásra került. Egyes fejezetek még a félév során változhatnak. Az alapváltozáshoz képes változásokra későbbiekben felhívjuk a figyelmet. A segédlettel kapcsolatos észrevételeivel küldjön e-mailt a szikra@egt.bme.hu címre!
Változások követése:
  • 2010.04.27.: Számos sajtóhiba illetve hibás hivatkozások javítása. 3.6 fejezetben Z egyenetlenségi együttható egyszerűsített megközelítésének bevezetése.

Energia menedzsment tudástár
egt_tudastar
passzív rendszerek,
aktív rendszerek,
megújuló energiaforrások,
fenntartható épület-rehabilitáció,
passzívházak tűzvédelme.