Szakmérnöki oktatás

Honlap
Tűzvédelmi szakmérnöki
Energetikus szakmérnöki

Felhívás

 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke és Épületszerkezettani Tanszéke – legalább 25 fő végleges jelentkezése esetén –2021. februári kezdéssel a tűzvédelmi tervezési szakmérnöki szakon másoddiplomás képzést indít. A képzést az Oktatási Hivatal az OH-FHF/1992-2/2009 számon vette nyilvántartásba. Képzésünket 9/2015 (III. 25.) BM rendelet 20§ 3. pontja szerint a BM OKF 35000/209-76/2017.ált sz. szakmai tájékoztatásával fogadta el.

A négy féléves képzésben félévente 6 alkalommal szervezett, két-két napos, összesen 4 x 120 óra kötött elfoglaltságot jelent. A konferencia napjai a szorgalmi időszakban kéthetente pénteken és szombaton vannak. Az előadások, gyakorlatok 8:15-től kezdődnek. A tanfolyamon félévenként 30, összesen 120 kreditpontot kell teljesíteni.

A képzés a tanterv szerinti félévvégi vizsgákkal, illetve később egyeztetett tárgyakból tett államvizsgával zárul. Az oklevél megszerzésének feltétele egy elfogadott témavázlatnak megfelelő diplomadolgozat elkészítése, és az abban foglaltak, államvizsgán történő ismertetése illetve megvédése.

·       A szakirányú továbbképzési szak megnevezése: Tűzvédelmi tervezési szakirányú továbbképzési szak

·       A szakképzettség oklevélben történő megnevezése: Tűzvédelmi tervező szakmérnök

·       A szakirányú továbbképzés képzési területe: Műszaki képzési terület

·       A szakirányú továbbképzésre való felvétel feltételei: Műszaki képzési területen legalább alapképzésben (vagy a korábbi képzési rendszer szerinti főiskolai képzésben) szerzett mérnök szakképzettség.

·       A képzés költsége: A képzés tandíjköteles (180 000 Ft/félév), amelyet az első félévre a beiratkozással egyidejűleg kell befizetni. Az akkreditált képzés tandíja költségként elszámolható, áfája 0%; fizetését a munkáltató is átvállalhatja.

 

Jelentkezést vagy korábbi előzetes jelentkezés megerősítését, az elérhetőség és a költségvállalás megadásával, legkésőbb 2021. február 10-ig a BME Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. II. em. 31., e-mail: info@egt.bme.hu.) címekre várjuk.

  

Budapest, 2020. szeptember.

  

Szikra Csaba                                                            

mérnöktanár                                           

BME Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék    

telefon: +36/30 269-5396                                           

email: csaba.szikra[at]edu.bme.hu                                           

 

Dr. Takács Lajos Gábor

egyetemi docens, szakfelelős

BME Épületszerkezettani Tanszék

telefon:+36/30 964-9958

email: ltakacs[at]epsz.bme.hu    

 

Honlap | Oktatás | ENGLISH EDUCATION | Munkatársak | Szakmérnöki oktatás | TDK és PhD | Hőfizika labor | Szakcsoportok

 A szerzői jogi vagy egyéb tulajdonjogra vonatkozó információ helye.
Webhelyünkkel kapcsolatos kérdéseit és észrevételeit várjuk a következő címen: [ProjektEmail].
Utolsó módosítás: 2020.09.01.